Učinkovita kosilnica na nitko

Ne glede na to, ali na vrtu travo kosite z bencinsko ali električno kosilnico, do določenih predelov z napravo ne morete priti. Navadno je to okoli grmovja, robov, stopnic, žive meje, cvetja, dreves ter podobno. Na teh območjih je treba travo pokositi oziroma urediti na nekoliko drugačen način. Včasih so to počeli predvsem na roke, danes pa za takšno delo najpogosteje uporabljamo kar kosilnice na nitko oziroma nitkarice. 

Kosilnica na nitko Stihl se je pri uporabnikih izkazala za eno od najboljših izbir na trgu. Tudi sicer je proizvajalec naprav Stihl znan po svojih zelo kakovostnih in zmogljivih izdelkih. 

Kosilnica na nitko Stihl vam je na voljo v številnih specializiranih prodajalnah z vrtno opremo, tudi na spletu. Spletne prodajalne so še toliko bolj priljubljene, ker so izdelki v njih cenovno dostopnejši. Izbira pa je prav tako zelo raznovrstna kot v fizičnih prodajalnah. 

Košnja trave morda ne deluje kot zahtevno opravilo, saj se s tem ukvarja praktično vsak, ki ima okoli hiše nekaj zelenice. A če imamo nekoliko bolj razgiban ali drugače zahteven teren, je delo bistveno težje, verjetno bomo potrebovali tudi prilagojeno opremo. Še večji izziv čaka tiste, ki želijo redno kositi večje površine, saj teh ni mogoče enostavno kositi s kosilnicami, ki jih najdemo v običajnih vrtnih lopah. Treba se bo poslužiti napredne opreme, ki delo v takšnih primerih kar najbolj olajša.

Eno možnost gotovo predstavljajo vrtni traktorji, ki so že od nekdaj priljubljena izbira na večjih površinah. Ne glede na to, s kakšnim terenom se soočamo, pomenijo večje dimenzije večjo zahtevnost pri delu. Seveda pa so večje zelenice pogosto tudi bolj razgibane in zahtevne za košnjo, zato morajo biti vrtni traktorji dobro pripravljeni na te izzive. Sodobni traktorji se dobro znajdejo na takšnih zelenicah in delo brezhibno opravijo, predvsem pa uporabniku zagotavljajo popolno udobje in zadovoljstvo s končnim rezultatom. Nič čudnega, da se vrtni traktorji uporabljajo tudi v zelo zahtevnih okoljih, recimo na travnatih športnih igriščih in na raznih javnih površinah, ki morajo biti brezhibno vzdrževane.

Lahko pa si košnjo zahtevnih terenov še bolj olajšamo. To omogočajo robotske kosilnice, ki jih ni treba niti upravljati, saj delo opravljajo kar same. Nekaj dela bo le z nastavitvami, nato pa so povsem avtonomne. Dobro se obnesejo tudi na zahtevnih terenih, saj so majhne in zmogljive. Kosajo se lahko z velikimi nakloni, poleg tega se dobro navigirajo med raznimi ovirami in nevarnostmi. Napredne robotske kosilnice navdušujejo s številnimi funkcijami, ki odpravijo vso dodatno delo in zagotavljajo brezhibno košnjo na vsaki površini. Primerne so tudi za večje zelenice, predvsem pa za kompleksno oblikovane vrtove. Seveda pa bodo robotske kosilnice posebej navdušile tiste, ki se želijo pri delu maksimalno razbremeniti.

 

Električna kosilnica

Vrtni traktorji v več različicah 

Vrtni traktor je odlična izbira za vse tiste lastnike oziroma uporabnike, ki imajo okoli svojega doma ali v neposredni bližini večje travnate površine. Vrtni traktorji, ki vam jih ponuja sodobni trg, pa so med seboj lahko izjemno različni, zato je pri izbiri treba biti previden. 

Vrtni traktorji praviloma veljajo za nekoliko manjše traktorje. Med seboj pa se ne razlikujejo zgolj po velikosti in zmogljivosti, temveč tudi glede na to, kateri proizvajalec jih je postavil na prodajno mesto. 

Vrtni traktorji Husqvarna na trgu predstavljajo sinonim za najboljše traktorje za vrt v tem hipu. Za ogled in nakup so vam na voljo tudi v priljubljeni spletni prodajalni, kjer jih lahko dobite po ugodnejši ceni. 

A tudi vrtni traktorji Husqvarna se med seboj lahko razlikujejo. Preverite vse lastnosti posameznih modelov ter se odločite za najustreznejšega. Če imate na tem področju le malo izkušenj in takšno napravo kupujete prvič, pa je najbolje, da vam pri tem pomaga izkušeni prodajalec, s katerim se lahko povežete preko spletne pošte ali telefonskega pogovora. 

BCS kosilnice

Med najbolj vsestranske kosilnice, ki bodo kos vsem mogočim razmeram na terenu, se gotovo uvrščajo BCS kosilnice. Za te je značilna prav vsestranska uporabnost, predvsem zanesljivo delovanje na zahtevnem terenu. Uporabljajo se za košnjo strmih pobočij in grbinastih površin, prav tako jih lahko uporabljamo tam, kjer sestava tal ni prijazna do občutljivih rezil drugih kosilnic, torej na kamniti ali peščeni podlagi.

Poleg tega pa BCS kosilnice omogočajo brezskrbno košnjo tudi na bolj zaraščenih travnikih, višina trave sploh ne ovira kosilnice pri delovanju, prav tako se lahko naprava uspešno sooči s podrastjo in celo kakšnim grmičevjem. Za zahtevnejše razmere so BCS kosilnice gotovo prvo priporočilo!

Vrtne kosilnice

Za urejene površine so boljša izbira običajne vrtne kosilnice, če seveda izberemo zanesljive izdelke priznanih proizvajalcev. Med priljubljene sodijo Husqvarna kosilnice, ki veljajo za učinkovite in zanesljive, poleg tega pa ta znamka ponuja tudi veliko izbire, predvsem v višjem kakovostnem razredu.

Med vrtne kosilnice se uvrščajo mnoge robotske kosilnice, najdemo pa tudi napredne vrtne traktorje in sedežne kosilnice. To pomeni, da bodo prišli na svoj račun tudi zahtevnejši kupci, predvsem pa bo možno najti idealno kosilnico za delo v vseh razmerah.

Seveda pa so Husqvarna kosilnice primerne predvsem za uporabo na urejenih in dovolj ravnih površinah. Nakloni načeloma ne povzročajo veliko težav, so pa problematične grbine in luknje na površju, prav tako lahko Husqvarna kosilnice poškoduje kamenje ali drugi vsiljivci v travi.

urednistvo

Next Post

Parket in njegove vrste 

Thu May 21 , 2020
Ne glede na to, ali na vrtu travo kosite z bencinsko ali električno kosilnico, do določenih predelov z napravo ne morete priti. Navadno je to okoli grmovja, robov, stopnic, žive meje, cvetja, dreves ter podobno. Na teh območjih je treba travo pokositi oziroma urediti na nekoliko drugačen način. Včasih so [...]
Oljen parket za naravni videz talne površine 

You May Like