Učna pomoč na višjih stopnjah šolanja

Učno pomoč običajno povezujemo predvsem z osnovno in srednjo šolo. Na tej stopnji se učenci borijo z razumevanjem osnovnih konceptov, ki podajajo osnovo za uspešno šolsko delo v naslednjih razredih. To pomeni, da se lahko težave pojavijo tudi kasneje, na višjih stopnjah šolanja, morda zaradi pomanjkljivega razumevanja od prej, morda pa zaradi kakšnih novih lukenj v znanju. Vseeno je smiselno tudi v tem primeru poiskati učno pomoč, predvsem inštrukcije, ki lahko učinkovito zapolnijo nekatere vrzeli.

Na srečo so storitve inštruktorjev dokaj dobro razvite in ponudba vključuje tudi učno pomoč za študente in odrasle. Veliko poudarka je na strokovnih predmetih, ki povzročajo težave pri nekaterih študijskih programih. Med bolj iskane sodijo na primer inštrukcije statistike, saj je pri tem predmetu učna snov precej obsežna in tudi zahtevna. Poleg tega statistika v nižjih stopnjah šolanja ni dobro zastopana in so vsebine dokaj nove, s tem pa lahko nerazumljive. V takšnih primerih so inštrukcije statistike odlična priložnost, saj lahko nadoknadijo manjkajoča znanja. Enako velja za druge predmete, ki so pogosto kritična točka pri študentih. Inštrukcije statistike so namenjene študentom različnih smeri, saj se predmet pojavlja na več fakultetah, medtem ko je lahko učna pomoč povsem prilagojena tudi posameznim študijskim programom ali kar specifičnim predmetom, ki jih najdemo le pri enem študiju.

Ne glede na to, za kakšne vsebine pravzaprav gre, so inštrukcije dobra ideja v primeru učnih težav tudi na višjih stopnjah šolanja. Seveda je učinkovitost tovrstne učne pomoči precej odvisna tudi od narave predmeta, a dober inštruktor bo znal s pravilnim pristopom pomagati v vsakem primeru. Nenazadnje je učna pomoč dobrodošla tudi pri predmetih, ki zahtevajo zgolj individualno delo, saj lahko inštrukcije ponudijo pravo usmeritev in motivacijo, ki je študent sam brez pomoči ne bi zmogel zbrati. Veliko pa je seveda odvisno od inštruktorja, ki mora biti na tej stopnji odlično podkovan v svojem premetu.

urednistvo

Next Post

Nakup podjetja opravite s pomočjo usposobljenih finančnih svetovalcev

Tue Dec 25 , 2018
Učno pomoč običajno povezujemo predvsem z osnovno in srednjo šolo. Na tej stopnji se učenci borijo z razumevanjem osnovnih konceptov, ki podajajo osnovo za uspešno šolsko delo v naslednjih razredih. To pomeni, da se lahko težave pojavijo tudi kasneje, na višjih stopnjah šolanja, morda zaradi pomanjkljivega razumevanja od prej, morda [...]
Nakup podjetja

You May Like