Udoben dom

Da bi oblikovali kar se da udoben in čudovit dom, sem napisala nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Barve

Barve vplivajo tudi na naše počutje. Hladni toni nas sproščajo, pomirijo, zato so takšne barve najboljše za spalnico – uporabite lahko nežne, pastelne barve. Za prijeten občutek pa dodajte živahno preprogo, ki bo prostoru dodala živlenje in barve. Prostore, v katerem se družite, okrasite s toplimi barvami, ali pa popestrite z barvnimi tapetami.

Temperatura prostorov

Temperatura prostorov

Temperatura prostorov vpliva na naše počutje in produktivost, zato poskrbite, da bo temperatura vedno prijetna. Pozorni bodite na to, da zrak ni preveč suh in je dovolj svež. Najvišje temperature prostorov naj bodo v otroški sobi in kopalnici, potem dnevni prostori in nazadnje kuhinja.

Osvetlitev

Svetloba je ključnega pomena za dobro počutje in produktivnost, zato je pomembno, da ste izpostavljeni naravni svetlobi. Ta pomaga tudi pri učenju. Ko se zunaj stemni pa imejte prižgana različna svetila.

Sproščanje

Vsak potrebuje nekaj minut zase, zato nekje v hiši poskrbite za kotiček, kjer se boste sprostili. To naj bo vaš najljubši del hiše, kjer boste počitvali, brali in našli navdih. Vanj si postavite udobne elemente ki jih potrebujete, morda je to kavč, odeja, knjige,…

Sproščanje