Ustna higiena mora biti na prvem mestu

Ustna higiena je izredno pomembna. Vsak otrok bi se moral že od vsega začetka skrbno posvečati svojim zobem. Žal pa nekateri starši ne vztrajajo dovolj pri zobni higieni, saj so prepričani, da čiščenje mlečnih zob ni tako pomembno, ker večina otroških zob kasneje nadomestijo stalni zobje. To je seveda zmotno prepričanje, saj se ravno v zgodnji dobi največ naučimo in ravno tako je tudi s čiščenjem svojih zob.

Ustna higiena mora biti vedno temeljito in vestno opravljena. Ni pomembno le to, da si zobe redno ščetkamo. Po ščetkanju moramo uporabiti tudi zobno nitko, s katero počistimo vse medzobne prostore in tako preprečimo, da bi nam hrana v med zobmi z gnitjem poškodovala zobe. Medzobnih prostorih se namreč nabere izredno veliko bakterij, ki jih moramo redno čistiti.

Ustna higiena poteka tudi s pomočjo ustne vodice, s katero na koncu umivanja poplaknemo zobe. Vsak od naštetih korakov poskrbi, da bo naš nasmeh in naše čeljusti dolgo zdrave in brez težav. Vse to je namreč pomembno, če želimo tudi v starost imeti svoje zobe.

Kazalo vsebine

Zobni aparati po ugodni ceni

Zobni aparati so v primeru samoplačniškega zdravljenja lahko izredno velik strošek za vsakega posameznika. Dandanes je žal tako, da vsak mladostnik ne izpolnjuje kriterijev za pridobitev zobnega aparata. V kolikor si starši vseeno želijo, da bi imel njihov otrok bolj raven nasmeh, se lahko odločijo, da bodo zobni aparat plačevali sami.

Zobni aparati, ki je trenutno najbolj dostopen, je zagotovo fiksni klasični aparat, ki ga imamo nameščenega za obdobje dveh let. Ker je aparat stalno na zobeh, nam omogoča izredno hitro zdravljenje in zagotavlja odlične rezultate. Vsekakor moramo po dveh letih nekaj časa še dodatno nositi snemljivi aparat, sa ne bi ves trud šel v nič, saj se zobje že vedno lahko pomaknejo nazaj na staro mesto.

urednistvo

Next Post

Varno ravnanje s hrano

Mon Jan 20 , 2020
<a href="http://dentalna-akademija.si/portfolio/ustna-higiena/">Ustna higiena</a> je izredno pomembna. Vsak otrok bi se moral že od vsega začetka skrbno posvečati svojim zobem. Žal pa nekateri starši ne vztrajajo dovolj pri zobni higieni, saj so prepričani, da čiščenje mlečnih zob ni tako pomembno, ker večina otroških zob kasneje nadomestijo stalni zobje. To je seveda zmotno prepričanje, saj [...]
Rokavice za enkratno uporabo

You May Like