V zimskih mesecih je cena vrtnega pohištva običajno nižja!

Kdaj se splača kupiti zunanje pohištvo? Te nakupe običajno opravimo spomladi, ko nas prvi toplejši dnevi privabijo na prosto. Takrat ugotovimo, da ima naša terasa še veliko potenciala in se lotimo urejanja, ali pa dobimo kakšne druge ideje za ureditev zunanjih površin okoli hiše. 

Čeprav so toplejši pomladni dnevi idealni za delo na prostem, bo morda bolj pametno opremo za urejanje okolice kupiti že prej – pozimi so cene praviloma precej nižje!

Ponudba zunanjega pohištva je sicer zelo pestra in brez težav lahko najdemo kose, ki so nam posebej všeč. Če pa se zanimamo za kvalitetno pohištvo, ki bo res navdušilo, ne moremo sklepati velikih kompromisov – edina možnost, da dobimo takšno opremo po ugodni ceni, je nakup ob pravem trenutku. Na zunanjepohistvo.si najdemo atraktivne ponudbe že pred koncem zime, takrat je priložnost za nakup najboljša.

Kakšne cene ima zunanje pohištvo?

Razlike so lahko precej velike, sploh pri kakovostnem pohištvu, ki je relativno drago. Ne pozabimo, da kupujemo opremo za zunanje površine, ki so na udaru večjih obremenitev. 

Zunanje pohištvo mora biti dobro narejeno, izdelano iz odpornih materialov, tudi dodatno obdelano in pripravljeno za dolgoletno uporabo. Poleg tega imamo visoka pričakovanja tudi glede udobja in funkcionalnosti ter nenazadnje glede izgleda.

To pomeni, da bo zunanje pohištvo morda precej drago. Težko pa navedemo točno ceno, saj imamo opravka z zelo pestro zbirko raznovrstne opreme. Kakšne cenejše vrtne mize se recimo ne morejo primerjati z udobnimi zunanjimi sedežnimi garniturami ali s kompletom pohištva, ki ga izbiramo za ta namen. 

zunanje vrtno pohistvo

To pomeni, da lahko sami odločamo tudi o svojih končnih stroških, če se znamo orientirati v pestri ponudbi. Najdemo lahko atraktivne kose, ki imajo pred koncem zime tudi ugodne cene, še cenejši so lahko kompleti, ki prinašajo usklajeno zunanje pohištvo.

Največja razlika v ceni pa je opazna prav pri tistih kosih, ki imajo višjo ceno. Zato smo pri teh še posebej pozorni na pravi trenutek za nakup, saj lahko veliko prihranimo. Splača se slediti ponudbi – spet se izkaže, da je pametno začeti že pozimi, da se nam ne mudi in lahko izkoristimo priložnosti, ki se pojavljajo.

Vrtna miza je cenejša v kompletu s stoli

Obstajajo še mnogi drugi nasveti za ugoden nakup. Vsekakor je zelo pomembno, da za nakupovanje vrtne opreme izberemo pravi trenutek. Pred poletjem bo po tej opremi veliko povpraševanja, dobra ponudba bo hitro razprodana, tudi izbire bo manj. 

Če se nakupovanja lotimo že prej, imamo bistveno več svobode, lažje izkoristimo tudi nizke cene. Poleg tega pa nam nekateri kosi nudijo še dodatne možnosti za prihranek, tudi vrtna miza je med temi.

V nekem oziru je vrtna miza posebnost, saj nam sama po sebi še ne koristi kaj dosti. Dobro funkcionira kot odlagalna površina ali za shranjevanje raznih stvari, a potrebovali bomo tudi komplet stolov, če želimo mizo dejansko izkoristiti za kakšne prostočasne aktivnosti. Če želimo kupiti to opremo, bo najcenejša vrtna miza v kompletu. Absolutna cena morda ne bo najnižja, a v primerjavi z nakupovanjem posameznih kosov bomo gotovo prišli skozi z nižjimi finančnimi obremenitvami. Poleg tega ima vrtna miza v kompletu še druge prednosti. 

Ne glede na ceno je lahko vrtna miza v kompletu prava izbira. Tako bomo namreč dobili kvalitetno opremo, ki je med seboj dobro usklajena. Najdemo lahko posrečene komplete, ki odlično funkcionirajo, ne da bi se morali z njimi posebej ukvarjati. 

Če kupujemo stole ločeno, bo s tem veliko dela, dober končni rezultat pa ni zagotovljen. Kaj lahko se izkaže, da se stoli ne bodo lepo ujeli z mizo, tudi če smo pri izbiri posebej pozorni.

Vrtna miza v kompletu torej upravičuje izbiro na različne načine. Če nas zanima predvsem ugodna cena, je to gotovo prava izbira. A prav tako lahko dobimo druge posrečene možnosti, če želimo svojo teraso ali drugo zunanjo površino opremiti z udobno opremo za prosti čas.

Vrtni ležalnik je nepogrešljiv

Vrtne mize že izstopajo z vsestransko uporabnostjo, takšno opremo preprosto moramo imeti na terasi ali na vrtu. Poznamo pa še druge kose, ki so lahko prav tako prepričljivi. 

To se gotovo tudi vrtni ležalnik, ki bo morda že sam po sebi dovolj za sproščeno preživljanje prostega časa na terasi. Potrebujemo namreč prav udobno pohištvo, na katerem se lahko nastavljamo soncu. Ležalnik to nalogo odlično opravi, to velja že za kakšne cenejše kose.

Tudi ležalniki imajo različne funkcije in jih lahko zelo dobro izkoristimo v praktično vsakem okolju. So tudi precej fleksibilni, dobimo lahko celo zložljiv vrtni ležalnik, ki ga vzamemo s seboj na plažo ali drugam. Če pa opremljamo domače površine, se bomo morda raje odločili za kak bolj dovršen vrtni ležalnik, pri tej opremi gotovo ne želimo sklepati kompromisov. 

vrtni lezalnik

Pomembno je, da pri tem ne iščemo le najnižjih cen, saj s tem precej tvegamo. Končne izkušnje ne želimo žrtvovati za nekaj prihranka. Raje se posvetimo priložnostim, ki jih ponuja ponudba uglednih trgovcev na tem področju, tudi dober vrtni ležalnik lahko najdemo po ugodni ceni.

Kdaj kupiti vrtni ležalnik?

Pri tej opremi smo načeloma nekoliko bolj fleksibilni, nakup lahko opravimo tudi kasneje. Ležalniki so zelo priljubljeni, na voljo so v široki ponudbi. Sploh če potrebujemo le en vrtni ležalnik, bomo gotovo našli dobre opcije v praktično vsakem trenutku, tudi razlike v ceni ne bodo zelo velike.

Nekoliko drugače je, če smo bolj zahtevni in iščemo kak specifičen model ali pa bi želeli kupiti več ležalnikov. V tem primeru pozorno spremljamo ponudbo, spet se splača nakupovati predvsem v zimskem času.

urednistvo

Next Post

Izberite tisk, ki vam ustreza

Wed Jan 5 , 2022
Kdaj se splača kupiti zunanje pohištvo? Te nakupe običajno opravimo spomladi, ko nas prvi toplejši dnevi privabijo na prosto. Takrat ugotovimo, da ima naša terasa še veliko potenciala in se lotimo urejanja, ali pa dobimo kakšne druge ideje za ureditev zunanjih površin okoli hiše.  Čeprav so toplejši pomladni dnevi idealni [...]
vrste tiska

You May Like