Viličarji v gradbeništvu

Gradbeni podvigi zadnjih sto let so resnično odraz bliskovitega razvoja industrijskih tehnologij in znanosti. Opeko je zamenjal železobeton, višine najvišjih zgradb pa so poletele v trimestne številke. Ne bo treba čakati dolgo, pa bomo imeli tudi več kot kilometer visoko zgradbo. Tako hiter razvoj v gradbeništvu je posledica znanstvenega raziskovanja na vseh področjih.

Tehnologija, s katero danes gradimo večje objekte, ima le malo skupnega z orodji, ki so se uporabljala nekoč. Eden tipičnih primerov pripomočka, s katerim si danes pomagamo pri gradnji visokih in zahtevnih objektov, je terenski viličar s teleskopsko roko. Ta vrsta viličarja je namenjena za zunanje delo pri vseh vrstah višinskih del, najbolj pa pride do izraza v gradbeništvu. Terenski viličar omogoča enostavno delo na zunanjih površinah na večji višini. Veliko terenskih viličarjev je opremljenih s ploščadjo za delavca, ki iz svojega mesta upravlja teleskopsko roko. Na tak način je zelo olajšana gradnja in nato montaža kasnejših elementov. Prav tako se terenski viličar uporablja pri izdelavi fasade, ali pa le pri čiščenju oken in menjavi reklamnih panojev na bolj izpostavljenih višjih mestih.

Terenski viličarji s teleskopsko roko so zelo drage naprave. Zato so kupci v največji meri profesionalna podjetja, pri katerih ti stroji le malo počivajo. Le tako se investicija ekonomsko splača. Prodaja viličarjev na sejmih je eden od načinov, kako priti do popusta. Tudi obnova in prodaja viličarjev, ki so bili že nekaj let v uporabi, je privlačen način, kako zmanjšati stroške nakupa terenskega viličarja s teleskopsko roko. Manjši terenski viličarji pa so primerni predvsem v gozdarstvu in lesni industriji. Prodaja viličarjev v pooblaščenih obratih zagotavlja, da zanj kupec dobi tudi podporo in možnost servisiranja. Če je potrebno, so servisne ekipe za servis na terenu na voljo 24 ur na dan, tako da delo nikoli ne zastaja.

urednistvo

Next Post

Idealna rešitev za poškodovane ali manjkajoče zobe

Wed Nov 27 , 2019
Gradbeni podvigi zadnjih sto let so resnično odraz bliskovitega razvoja industrijskih tehnologij in znanosti. Opeko je zamenjal železobeton, višine najvišjih zgradb pa so poletele v trimestne številke. Ne bo treba čakati dolgo, pa bomo imeli tudi več kot kilometer visoko zgradbo. Tako hiter razvoj v gradbeništvu je posledica znanstvenega raziskovanja [...]
Idealna rešitev za poškodovane ali manjkajoče zobe

You May Like