Vozniški izpit za vse kategorije

Večina avto šol pri nas omogoča vozniški izpit za vse kategorije. Pri določeni starosti se odločimo za tiste kategorije, ki nam bodo najbolj prišle prav. Med najbolj priljubljenimi je kategorija, ki omogoča izpit za avtomobil.

Kategorija AM na primer omogoča vozniški izpit za kolesa z motorjem in lahka štirikolesa. Za opravljanje izpita je potrebno imeti 15 let. Za pričetek usposabljanja pa je oseba lahko pol leta mlajša. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje prav tako tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije G.

Do opravljanja vozniškega izpita so potrebni določeni koraki, ki jih ne smemo izpustiti, saj so nujni. Najprej je na vrsti zdravniško spričevalo, nato tečaj in izpit iz prve pomoči, ki ima trajno veljavo. Potrebujemo ga le ob prvi prijavi na teoretični del izpita. Sledi tečaj iz cestnoprometnih predpisov. Tukaj so potrebni določeni pogoji, da se tečaja lahko udeležimo. Sledi še republiški test CPP in končno je na vrsti program vožnje oziroma praktični del usposabljanja.

Vozniški izpit je lahko naš že v nekaj mesecih, če vse opravimo uspešno.

Izpit za motor in opravljene obveznosti

Znano je, da izpit za motor lahko opravljamo tudi, če imamo najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za A2 kategorijo, in sicer najmanj 20 let. Tečaj in izpit v tem primeru nista potrebna. Vse, kar potrebujemo je veljavno zdravniško spričevalo. V šoli vožnje pa je potrebno opraviti tudi zakonsko predpisanih najmanj 9 ur vožnje in nato še izpitno vožnjo.

Za vse ostale, ki so na začetni poti pri opravljanju tovrstnega izpita, pa velja, da morajo najprej opraviti tečaj CPP, nato zdravniški pregled, ki velja 3 leta, izpit iz prve pomoči, ki velja neomejeno, ter teoretični izpit CPP pred komisijo izpitnega centra. Tudi za slednjega je značilno, da velja tri leta.

Izpit za motor lahko delamo v kateri koli avto šoli pri nas. Za katero se bomo odločili, pa je povsem odvisno od naših želja.

urednistvo

Next Post

Lasersko rezanje pločevine poteka s pomočjo sodobnih strojev

Sat Nov 17 , 2018
Večina avto šol pri nas omogoča <a href="http://zsam-celje.si/sola-voznje.html">vozniški izpit</a> za vse kategorije. Pri določeni starosti se odločimo za tiste kategorije, ki nam bodo najbolj prišle prav. Med najbolj priljubljenimi je kategorija, ki omogoča izpit za avtomobil. Kategorija AM na primer omogoča vozniški izpit za kolesa z motorjem in lahka štirikolesa. Za opravljanje izpita [...]
Lasersko rezanje pločevine

You May Like