Vrt

Ni pomembno, ali imate velik ali majhen vrt, v vsakem primeru je dobro, če ga uredite funkcionalo. Če imate majhen vrt pomeni, da imate manj prostora za ne urejenost, saj je lahko urejanje velikega vrta precej zamudno in zahtevno opravilo.

Na majhnem vrtu mora biti vse manjše, zato bodite pozorni pri nakupovanju vrtnih elementov. Predno greste po nakupih izmerite vrt, da boste imeli predstavo, koliko prostora sploh imate na voljo. Če potrebujete vrtno pohištvo, na primer sedežno garnituro ali vrtno mizo in stole, bodite pozorni, da bodo prave velikosti. Tudi pri rastlinah bodite pozorni, da kupite takšne vrste rastlinja, ki bodo ustrezale majhnemu vrtu, morda premislite o pritlikavih rastlinah, ki tudi počasneje rastejo.

Če rastlin ne želite uporabiti na vrtu, lahko uporabite stene, ki bodo prinesle na vrt nekaj barve in povečale površino vašega vrta. Cvetje lahko zasadite v lonce ali jih postavite v košare in obesite na steno vašega vrta.

Ne pozabite na lopo. V lopi shranjujemo najrazličnejše izdelke, ki jih potrebujemo za urejanje vrta, kot na primer kosilnico, škarje, lopato,… Pomembno je, da je vaša lopa urejena, da takoj najdete točno to, kar iščete. Lopa naj bo dobro vzdrževana in ohranjajte količino elementov v lopi konstantno.

Vsi elementi, ki jih imate na vrtu naj imajo svoj namen.

Majen vrt

Če imate majhen vrt, se verjetno ne boste mogli odločiti za ogromno vrtno garnituro, raje izberite minimalistično bistro mizo z dvema stoloma, postavite jo ob stran, da ostane dovolj prostora na vrtu. Če mize ne potrebujete pa lahko izberete tudi kamnito ali leseno klop.