Vrtni traktorji so sodobni domači pripomočki

Vrtni traktorji imajo več funkcij. Njihova prvotna funkcija je zagotovo košnja trave. Bili so izdelani zato, da so omogočali enostavno košnjo večjih travnatih površin, ki so jih imela v lasti različna podjetja. Vrtni traktor je tako v bistvu sedežna kosilnica, ki nam omogoča doseganje odličnih rezultatov na področju košnje trave.

Vrtni traktorji se lahko pohvalijo predvsem z hitrostjo dela. Sposobni so namreč pokositi ogromne površine v hitrem časovnem obdobju in nam omogočijo idealno pokošeno trato na takšno višino, kot si želimo. Poudariti pa moramo še ostale izredno pomembne funkcije vrtnega traktorja, ki so izredno dobrodošle pri vseh, ki imajo doma zeleno trato. Ena izmed funkcij je možnost dognojevanja zelenice. To funkcijo imajo kosilnice z mulčerjem, ki travo sesekljajo na majhne koščke in jo razpršijo po terenu.

Vrtni traktorji imajo seveda tudi možnost dodajanje košare, ki nam omogoča shranjevanje pokošene trave, kar skrajša naše delo, saj nam po košnji ni potrebno pograbiti vse odpadle trave. Bolj sofisticirani modeli pa nam nudijo tudi funkcijo za pobiranje listja v jesenskem obdobju. Takrat je potrebno neprestano čiščenje odpadlega listja, če želimo imeti lepo in urejeno okolico.

Vrtne kosilnice z različnimi pogoni

Vrtne kosilnice se med seboj zelo razlikujejo. Ob misli na vrtno kosilnico vsi pomislimo na klasično glasno kosilnico, ki deluje na bencinski pogon. Seveda so takšni odeli še vedno na voljo. Lahko pa dandanes dobimo tudi veliko bolj napredne kosilnice, ki nam omogočajo boljšo košnjo trave.

Vrtne kosilnice so lahko veliko bolj ekološke kot je bencinska. Pomembno je, da izberemo vrtno kosilnico na električni pogon ali pa baterijsko robotsko vrtno kosilnico, ki je najnovejša iznajdba na trgu. To je kosilnica, ki si jo želi vsak kupec.

Vrtne kosilnice na baterijski pogon, travo pokosijo popolnoma same. Vse kar moramo narediti je to, da s posebnim označevalcem označimo naš teren.

urednistvo

Next Post

Zmogljivo orodje za enostavno košnjo trave

Tue Mar 17 , 2020
<a href="http://agrotehnika.si/index.php?route=product/category&path=25_30_159">Vrtni traktorji</a> imajo več funkcij. Njihova prvotna funkcija je zagotovo košnja trave. Bili so izdelani zato, da so omogočali enostavno košnjo večjih travnatih površin, ki so jih imela v lasti različna podjetja. Vrtni traktor je tako v bistvu sedežna kosilnica, ki nam omogoča doseganje odličnih rezultatov na področju košnje trave. Vrtni traktorji [...]
Vrtni traktor

You May Like