Vsi alergiki potrebujejo pregrinjalo za posteljo!

 

Najboljši trik, ki ga lahko naredite, da se izognete hujšim napadom alergije, kakorkoli se pri vas osebno najbolj izražajo, je to da poskrbite za temeljito higieno spalnice oziroma direktno spalne površine tako, da se odločite za debelo, težko pregrinjalo za posteljo. Princip je popolnoma preprost. Postelja, ki nima pregrinjala cel dan lahko nabira alergene, včasih jih celo vabi, če imate slučajno psa ali mačko, na katerega ste nekoliko alergični. Da pa se temu izognete pa lahko preprosto pokrijete posteljo tako ,da nanjo položite pregrinjalo za posteljo. Na ta način vse, kar se usede na posteljo, pa naj bo to vaš kužek ali hišni prah, lahko pred spanjem preprosto povlečete pregrinjalo za posteljo na tla in tako spite na popolnoma čisti spalni površini, ki ne vsebuje alergenov, ki bi vas sicer dražili celotno moč. Seveda pa velja, da je pregrinjalo za posteljo v ta namen najbolj učinkovito, če imate nameščene še antialergijske prevleke za prešite odeje, antialergisjke odeje in prevleko za jogi. Na ta načni ste lahko res sigurni, da boste lahko celo noč mirno spali.

Imate težave z bolečinami v hrbtu?

Največ kar lahko naredite za zdravje vaše hrbtenice je to, da spite v primerni poziciji. Mnogo ljudi se ne zaveda, da je res, da sedijo 8 ur na dan, vendar naj bi toliko časa tudi spali in takrat težko zavestno popravimo svojo držo. Če se odločite za vzglavnik iz spominske pene bo ta sam sproti poskrbel, da je vaša glava v pravem položaju in je poravnana z vašo hrbtenico. Tukaj naj tudi ne bo zmote, bolečine, ki prihajajo zaradi nepravilne pozicije glave  spanju se lahko kasneje pokažejo tudi v primeru bolečine v spodnjem ali srednjem delu hrbtenice. Ravno zaradi tega je pomembno, da je vzglavnik iz spominske pene ravno pravi za vas ne previsok ne prenizek, četudi načeloma vzglavnik iz spominske pene sam določi optimalno višino glave.

urednistvo

Next Post

Vzmetnice za dobro počutje med spanjem 

Tue Apr 28 , 2020
  Najboljši trik, ki ga lahko naredite, da se izognete hujšim napadom alergije, kakorkoli se pri vas osebno najbolj izražajo, je to da poskrbite za temeljito higieno spalnice oziroma direktno spalne površine tako, da se odločite za debelo, težko <a href="https://odeja.si/slo/kako-uporabimo-posteljna-pregrinjala">pregrinjalo za posteljo</a> . Princip je popolnoma preprost. Postelja, ki nima pregrinjala cel dan [...]
vzmetnice

You May Like