Zabavanje gostov v pomladnih in poletnih meseci

Vsak lastnik doma vsaj nekajkrat na leto pripravi večje praznovanje ali zabavo, pa naj bo to praznovanje posebnega praznika, kot na primer v zimsko novoletnem času, praznovanje rojstnega dne ali zabava le zato, ker je že cel teden tako lepo vreme, da si kar malo zaželimo preživeti čas zunaj. Če si omislimo dober žar na oglje ali pa razmišljamo o tem kakšni plinski žari bi najbolje ustregli naši viziji popolnega popoldneva, smo na zelo dobri poti organizacije izjemno prijetnega večera!

Kateri plinski žari so nam na izbiro?

Ko se odločamo za žar se moramo zavedati, da se bolj ko ne odločamo za velikost in obliko, ter seveda način gretja plošče, kaj več pa so že podrobnosti, ki se bolj nagibajo k preferencam in pogosteje le finalizirajo našo odločitev. Plinski žari so, tako kot tudi žar na oglje, dostopni v veliko različnih velikostih, torej so primerni za zabavanje različnega števila ljudi. Odločiti se moramo, ali so plinski žari, ki so v našem ožjem izboru primerni za pripravo hrane za število ljudi, ki je po navadi prisotnih na naših dogodkih, ali se bomo odločili za plinski žar, ki bolj ustreza manjšemu številu ljudi in bomo za večje družbe preprosto več časa pekli.

Kaj pa žar na oglje?

Glede velikosti in oblike velja enako kot pri plinskih žarih – vse je odvisno od števila ljudi. Glavna razlika je seveda v načinu pečenja. Žar na oglje daje pripravljeni hrani tudi poseben okus, ki ga pogosto povezujemo s klasičnim okusom žara, vseeno pa žar na oglje potrebuje nekaj več priprave, počakati moramo namreč, da se oglje močno razžari in razgreje, saj ne moremo peči nad direktnim ogljem. To pomeni, da žar na oglje potrebuje nekaj dal časa preden lahko na njem začnemo peči kot plinski žari, vendar se nam ta čas poplača v končnem okusu.

urednistvo

Next Post

Klima za avtodom

Sun Mar 24 , 2019
Vsak lastnik doma vsaj nekajkrat na leto pripravi večje praznovanje ali zabavo, pa naj bo to praznovanje posebnega praznika, kot na primer v zimsko novoletnem času, praznovanje rojstnega dne ali zabava le zato, ker je že cel teden tako lepo vreme, da si kar malo zaželimo preživeti čas zunaj. Če [...]
Dometic

You May Like