Zanesljive toplotne črpalke

Ogrevanje s toplotnimi črpalkami je precej priljubljeno, predvsem pa ponuja nekatere objektivne prednosti, zaradi katerih se zanje odločajo različni profili uporabnikov. Pametno je premisliti o tem, ali niso prav toplotne črpalke najboljša izbira za ogrevanje stanovanjskih prostorov – ogrevanje na ta način ima kar nekaj edinstvenih prednosti, medtem ko bi težko našli kak resen zadržek.

Med pomisleki se včasih izpostavlja zmogljivost toplotne črpalke, ki je v veliki meri odvisna od tega, koliko energije lahko pridobimo iz okolja. Različne izvedbe toplotnih črpalk ponujajo različne izkušnje v tem oziru. 

Toplotne črpalke zrak voda

Med najbolj priljubljene toplotne črpalke se uvrščajo toplotne črpalke zrak voda. Na te prisegajo predvsem tisti, ki cenijo odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno, pravzaprav gre za cenejše toplotne črpalke. Vseeno lahko pričakujemo zanesljivo delovanje tudi v zimskem času. Energijo na ta način pridobivamo iz ozračja, kjer najdemo ustrezne zaloge tudi v zimskem času, ne moremo pa vedno računati na to, da bo možno preko cele zime tudi pri ekstremno nizkih temperaturah učinkovito ogrevati velike stanovanjske prostore.

Toplotne črpalke zrak voda so primerne za ogrevanje preko celega leta, v najbolj mrzlih zimskih dneh pa se lahko pojavi potreba po dodatnem ogrevanju. Ni se treba posluževati kakšnih drugih ogrevalnih sistemov, včasih že same toplotne črpalke ponujajo pravo rešitev.

Hibridna toplotna črpalka

Prava rešitev bo morda hibridna toplotna črpalka, ki je idealna za tiste, ki potrebujejo zanesljivo in varčno gretje preko celega leta. Koristimo namreč vse prednosti, ki jih toplotne črpalke prinašajo, s tem da ne tvegamo težav v hladnejših dneh leta – hibridna toplotna črpalka je namreč opremljena s sistemom za dogrevanje, ki deluje s pomočjo drugih energentov, običajno plina ali elektrike. Takšna oprema je dobro pripravljena na vsako situacijo, ne da bi morali žrtvovati kakšne prednosti toplotne črpalke, še vedno lahko pričakujemo učinkovito in varčno ogrevanje na dolgi rok. 

urednistvo

Next Post

Digitalni vsebinski marketing za vsako podjetje

Sat Feb 13 , 2021
Ogrevanje s toplotnimi črpalkami je precej priljubljeno, predvsem pa ponuja nekatere objektivne prednosti, zaradi katerih se zanje odločajo različni profili uporabnikov. Pametno je premisliti o tem, ali niso prav toplotne črpalke najboljša izbira za ogrevanje stanovanjskih prostorov – ogrevanje na ta način ima kar nekaj edinstvenih prednosti, medtem ko bi [...]
Digitalni vsebinski marketing za vsako podjetje

You May Like