Zapornice različnih vrst

Zapornice, ki jih lahko srečujete po mestih in še kje, so lahko več vrst. Najbolj poznane so, na primer, zapornice za parkirišča, ki so praviloma narejene zelo kakovostno ter se ponašajo z motorjem za intenzivno delovanje. Njihovo ohišje je cinkano ter prašno barvano. Drog zapornic je narejen iz aluminija zaradi poškodb, da se te ne prenesejo na mehanizme samih zapornic.

Poznane so še zapornice za individualna parkirišča. Imenujejo se unipark ter so najprimernejša za zapiranje samo enega parkirnega boksa. Ločimo dve podvrsti takšnih zapornic; to sta avtomatska in ročna varianta. Elektronika avtomatske zapornice krmili do štiri naenkrat. Odpirate jih lahko s posebnimi oddajniki ali s kontrolo dostopa. Navadno je takšna zapornica zelo vpadljive barve, na primer rumene. Ročna zapornica je veliko primernejša za nekoliko manj frekventna parkirišča. Na teh mestih namreč lahko izstopate iz avta ter jo ročno odprete.

Postopni stebriček je tretja vrsta med zapornicami. Zanj velja, da je praviloma najmasivnejša izvedba zapore ceste. Zlasti je primerna za javne kraje, kjer je možnost poškodovanja večja. Stebriček je prav tako zelo dobrodošel v peš conah, ker na ta način s svojimi premiki ne ogroža pešcev. Čas spusta je navadno 2 sekundi.

Kazalo vsebine

Vrtna vrata za vsak okus

Vrata na vrtu vam morajo ustrezati že na prvi pogled, a prav tako je izjemno pomembno, da so narejena iz kar se da kakovostnih materialov, ki dobro kljubujejo vsem zunanjim dejavnikom, ki so kdaj pa kdaj precej neugodni.

Vrtna vrata priznanega proizvajalca, ki ga lahko najdete tudi na spletu, so izjemno kakovostno zasnovana, naročite pa jih lahko v več različicah.

Če vas torej zanimajo moderno in kakovostno zasnovana vrtna vrata, potem je čas, da prebrskate spletno stran ponudnika. Predvsem se osredotočite na že narejene izdelke, ki si jih lahko ogledate v spletni galeriji proizvajalca. Najverjetneje boste na ta način prišli do še kakšne nove ideje.

urednistvo

Next Post

Motorna kosilnica je morda najustreznejša vrsta kosilnice za vaš vrt 

Sat Mar 21 , 2020
Zapornice, ki jih lahko srečujete po mestih in še kje, so lahko več vrst. Najbolj poznane so, na primer, zapornice za parkirišča, ki so praviloma narejene zelo kakovostno ter se ponašajo z motorjem za intenzivno delovanje. Njihovo ohišje je cinkano ter prašno barvano. Drog zapornic je narejen iz aluminija zaradi [...]
motorna kosilnica

You May Like