Zbiranje sončne energije

Sončna energija je zaenkrat še na voljo brezplačno, tako da jo lahko odlično izkoristimo za potrebe svojega gospodinjstva. Sončni sistemi ponujajo neprekosljiv izkoristek investicije, saj na dolgi rok praktično ni stroškov z dovajanjem energije, nekaj malega bo treba odšteti le za vzdrževanje in nadgradnje opreme. Vsekakor se splača izkoristiti brezplačno energijo za napajanje različnih hišnih sistemov.

Ogrevanje vode

Najbolj enostavna in elegantna je sončna rešitev za ogrevanje vode, ki je tudi zelo učinkovita. To so seveda sončni kolektorji, ki skrbijo za zbiranje sončne energije in ogrevanje vode. Na voljo so različne rešitve te vrste, ki pa se vse dokaj dobro obnesejo. Sončni kolektorji so v poletnem času idealna rešitev za ogrevanje vode, saj to opravijo povsem brezplačno, poleg tega pa tudi v izhodišču za nakup opreme in vzpostavitev sistema ne bo treba nameniti veliko denarja. Za manjšo družinsko hišo so na voljo zelo ugodni sončni kolektorji, za katere odštejemo le nekaj sto evrov, seveda pa lahko zmogljivost takšnega sistema prilagajamo z izbiro različnih kolektorjev. 

Električna energija

Sončno energijo lahko pretvorimo tudi v elektriko, pri čemer pa potrebujemo nekaj več opreme. Potrebujemo seveda sončne celice in AGM akumulator, v sistem pa vključimo še razne druge pripomočke. Prednost pa je v tem, da v delujoči elektrarni AGM akumulator omogoča napajanje najrazličnejših električnih porabnikov. Pravzaprav lahko na ta način ogrevamo tudi vodo, kar je posredna oblika sončnega ogrevanja vode, a še pogosteje AGM akumulator napaja druge porabnike. To so predvsem manjši gospodinjski aparati in razne elektronske naprave. Ker pa so sončne elektrarne zelo prilagodljive in vsestranske, lahko na ta način oblikujemo zelo posrečene rešitve za napajanje raznih porabnikov v vseh mogočih okoljih.

Izkoriščanje sončne energije odpira mnoge možnosti za cenovno ugodno in zanesljivo napajanje, kar se splača izkoristiti. Res je, da bo treba v začetku nameniti nekaj denarja, časa in truda za vzpostavitev sistema, a na dolgi rok lahko pričakujemo konkretne obresti.

urednistvo

Next Post

Viličarji v gradbeništvu

Tue Nov 26 , 2019
Sončna energija je zaenkrat še na voljo brezplačno, tako da jo lahko odlično izkoristimo za potrebe svojega gospodinjstva. Sončni sistemi ponujajo neprekosljiv izkoristek investicije, saj na dolgi rok praktično ni stroškov z dovajanjem energije, nekaj malega bo treba odšteti le za vzdrževanje in nadgradnje opreme. Vsekakor se splača izkoristiti brezplačno [...]
Viličarji v gradbeništvu