Želite v stanovanju položiti parket?

Za tiste, ki prvič urejajo, ali preurejajo stanovanje je izbira talnih oblog ena izmed najpomembnejših odločitev, ki jih bodo sprejeli in sicer zato, ker nam ponuja parket, hrast je najbolj pogosta izbira, najbolj estetski izgled, ko ga položimo. To, da mora parket odražati predvsem ambient pa ne pove dovolj o tem, da je to tudi izjemen pod kar se tiče ohranjanja kvalitet. Pod, ki najbolje preživi preizkus časa je prav zagotovo parket. Hrast se je za talne obloge uporabljal že stoletja nazaj. Ne le, da nam ponudi edinstven izgled, je tudi ena izmed tistih talnih oblog, ki je relativno odporna na poškodbe, ki pridejo z redno uporabo. Na primer, zelo preprosto lahko obnovimo parket, hrast ali kakšen drug les, če samo površino pobrusimo in nanesemo novo plast olja. Na ta način lahko dosežemo to, da je parket bolj odporen na umazanijo in vdor vlage globoko v les, ki bi na dolgi rok lahko povzročila veliko škodo zaradi gnitja in trohnenja lesa, kar prav tako preprečuje oljenje.

Parketi so dostopni v veliko oblikah in vsak lahko najde nekaj zase

Prva stvar, ki jo imamo na izbiro, ko se odločamo med parketi je že sam les iz katerega so narejeni. Različen les se razlikuje po tem, da imajo drugačne vzorce, drugačno naravno barvo ter drugačno naravno trdoto, kar vpliva na njegovo mehanično moč. Prav tako pa se parketi med seboj razlikujejo po načinu vgradnje. Nekateri parketi se morajo namestiti z združevanjem posameznih desk, drugje na tla lepimo posamezne lamele, nekateri parketi, kot na primer gotovi dvoslojni parketi pa se prav tako samo lepijo na tla, čeprav so dostopni v obliki desk. Ne glede na to, kateri parketi so nam osebno najbolj všeč jih moramo sortirati tudi po cenovni ugodnosti, saj je dejstvo, da si ne moremo vsega privoščiti ne glede na želje.

urednistvo

Next Post

Komisijska prodaja oblačil in obutve

Sat Dec 28 , 2019
Za tiste, ki prvič urejajo, ali preurejajo stanovanje je izbira talnih oblog ena izmed najpomembnejših odločitev, ki jih bodo sprejeli in sicer zato, ker nam ponuja <a href="http://parketarna-jager.si/sl/masivni-kmecki-pod">parket, hrast</a> je najbolj pogosta izbira, najbolj estetski izgled, ko ga položimo. To, da mora parket odražati predvsem ambient pa ne pove dovolj o tem, da [...]
Rabljena oblačila

You May Like