Zmogljiv prenosnik po ugodni ceni

Cena računalnika že takoj nekaj pove tudi o zmogljivosti, ki jo lahko od takšne naprave pričakujemo. Ni pa to razmerje povsem linearno, saj na ceno vplivajo še mnogi drugi dejavniki, ki jih moramo upoštevati. To pomeni, da je možno najti prenosnike, ki za določeno ceno ponujajo več kot drugi v istem cenovnem razredu.

Prihraniti je možno tako, da namesto novega kupimo tovarniško obnovljen prenosnik. To so tako imenovani refurbished računalniki, ki se prodajajo po precej nižjih cenah, kljub temu, da so brezhibno delujoči in zelo zmogljivi. Niso povsem novi, običajno pa tudi niso rabljeni – pogosto gre za razstavne modele, vrnjene izdelke, računalnike s servisov … Takoj, ko je embalaža odprta in računalnika ni mogoče prodati kot novega, je cena bistveno nižja, zato so refurbished računalniki zelo priljubljeni med tistimi, ki iščejo kar najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno. 

Kaj refurbished računalniki sploh ponujajo in kaj lahko pričakujemo v tej ponudbi? Razmerje med zmogljivostjo in ceno je gotovo prepričljiv adut, še posebej pri izdelkih, ki so tudi sicer ugodni. To so recimo prenosniki ASUS, ki v primerjavi z alternativami pogosto ponujajo več zmogljivosti za isto ceno. Tudi prenosniki ASUS so na voljo v ponudbi tovarniško obnovljenih računalnikov, kar pomeni, da bo možno dobiti zmogljiv prenosnik za zelo ugodno ceno. Poleg tega lahko v tej ponudbi pričakujemo tudi ugodne pogoje nakupa in vračila, tudi garancija še velja. Prenosniki ASUS in drugih znamk seveda še vedno omogočajo servisiranje in vzdrževanje, tudi uporabniška podpora je na voljo. Razlika je le v tem, da se računalniki ne morejo prodajati kot novi.

Res pa je, da se lahko refurbished računalniki med seboj precej razlikujejo. Ni namreč vedno znano, kakšna je zgodovina teh izdelkov, čeprav prodajalec v vsakem primeru zagotovi brezhibno delovanje in garancijo – še vedno se splača izbrati premišljeno.

urednistvo

Next Post

Slovenian traditional cuisine: from sweet to salty and all in between

Mon Aug 12 , 2019
Cena računalnika že takoj nekaj pove tudi o zmogljivosti, ki jo lahko od takšne naprave pričakujemo. Ni pa to razmerje povsem linearno, saj na ceno vplivajo še mnogi drugi dejavniki, ki jih moramo upoštevati. To pomeni, da je možno najti prenosnike, ki za določeno ceno ponujajo več kot drugi v [...]
Slovenian traditional cuisine: from sweet to salty and all in between

You May Like