Zmogljive toplotne črpalke za največje prihranke

Toplotne črpalke so znane prav po tem, da ponujajo izjemne prihranke pri ogrevanju na dolgi rok. Med aduti, s katerimi se lahko pohvali toplotna črpalka cena ogrevanja na dolgi rok gotovo zaseda prvo mesto, še zdaleč pa to ni edina prednost tovrstnih ogrevalnih naprav. Računamo lahko tudi na visoko zmogljivost, ki zagotavlja zanesljivo ogrevanje preko dolge zime.

Takšen učinek lahko pričakujemo od naprednih črpalk, še posebej dobro se obnese toplotna črpalka voda voda. To je izvedba, ki pridobiva energijo iz podtalne vode. Podtalnica ima preko celega leta stalno temperaturo, s tem pa nosi s sabo tudi veliko energije, ki jo lahko brezplačno izkoristimo. S tem nam toplotna črpalka voda voda ponuja največje prihranke od vseh izvedb toplotnih črpalk, v primerjavi s klasičnimi ogrevalnimi sistemi lahko pričakujemo kar 80% prihranek! Seveda pa moramo vedeti, da je zmogljiva oprema v izhodišču nekoliko dražja, toplotna črpalka voda voda pa zahteva tudi nekaj več dela pri vgradnji. Potrebujemo ustrezna dovoljenja ter seveda dostop do podtalne vode, nato pa moramo opraviti izkop in namestitev opreme. Vse to je lahko znaten strošek, zato izvedba voda voda ni najcenejša toplotna črpalka. Cena pa je lahko upravičena in se povrne z izjemno zmogljivostjo ogrevalnega sistema in z osupljivimi prihranki na dolgi rok. Če prihranimo 80% denarja, ki bi ga sicer namenjali za ogrevanje, se bo začetna investicija že s tem hitro povrnila, recimo po desetih letih uporabe. Veliko je seveda odvisno od okoliščin in uporabe ter od lastnosti, ki jih ima toplotna črpalka, cena se navsezadnje razlikuje tudi med različnimi napravami in situacijami.

Vsekakor pa je pametno za najboljši izkoristek in največji prihranek uporabiti zmogljive naprave, kot je toplotna črpalka voda voda. Ta ponuja najboljši učinek, še posebej pri zahtevnih uporabnikih. Poleg tega ta izvedba omogoča tudi pasivno prezračevanje in hlajenje prostorov v poletnem času, kar je še dodaten plus. 

urednistvo

Next Post

Občutek svežine nove talne obloge

Sat Oct 3 , 2020
Toplotne črpalke so znane prav po tem, da ponujajo izjemne prihranke pri ogrevanju na dolgi rok. Med aduti, s katerimi se lahko pohvali <a href="http://knut.si/toplotne-crpalke">toplotna črpalka cena</a> ogrevanja na dolgi rok gotovo zaseda prvo mesto, še zdaleč pa to ni edina prednost tovrstnih ogrevalnih naprav. Računamo lahko tudi na visoko zmogljivost, ki zagotavlja zanesljivo [...]
talne obloge vinil